Volkswagen Classic dijelovi 2022-07-10T18:15:13+00:00

   Usluge   |   Volkswagen Classic dijelovi

14. Volkswagen Classic dijelovi

Dijelovi su za jangtajmer i oldtajmer (Youngtimer i Oldtimer) vozila s motorima hlađenim zrakom i vodom. Namjenjeni za popravku i restauraciju. Asortiman se pretežno sastoji od dijelova iz meksičke i brazilske Volkswagen proizvodnje koji se više ne proizvode. I proizvodnje novih, posebno naručenih rezervnih dijelova.

Obuhvata 60.000 dijelova koji se više ne nalaze u asortimanu Originalnih dijelova, za Volkswagen modele koji se ne proizvode 15 godina ili duže. I radi se na razvoju asortimana.

Volkswagen Classic dijelovi imaju odlučujuću prednost. Standard kvaliteta je Volkswagen Originalni dijelovi, a cijene konkurentne. Što štedi novac i vrijeme prilikom ugradnje. A često se na slobodnom tržištu i ne može naći alternativa Originalnim dijelovima.

Potražnja za dijelovima originalnog kvaliteta nije jenjavala, ali je sve više nedostajalo ponude. Tako je sredinom 1990-tih godina nastala ideja da se snabdjevanje rezervnim dijelovima za istorijska Volkswagen vozila osnuje Centar za klasične dijelove, koji 1997. počinje s radom.

Cilj je da se vozač Volkswagen klasik vozila osjeća da je njegov klasik u sigurnim rukama, bez obzira da li je njegov, npr. Golf, star 3 ili 30 godina. Svaki Volkswagen klasik dokaz je vrijednosti i dugovječnosti Volkswagen proizvoda. Buba, Buli ili Golf su u pravom smislu riječi pokretali čitave generacije. Naše održivo snabdjevanje rezervnim dijelovima za starija vozila predstavlja jasnu prednost u odnosu na konkurenciju. Budućnosti je potrebna tradicija, Volkswagen ima i jedno i drugo.

Tri su segmenta na koja se tržište jang/oldtajmera dijeli:

  • Klasici u svakodnevnoj upotrebi – vozila starija od 15 godina u svakodnevnoj upotrebi.
  • Klasici za slobodno vrijeme – vozila starosti od 15 do 30 godina, koja se ne koriste svakodnevno.
  • Oldtajmeri – vozila starija od 30 godina.

Većina Volkswagen klasika se i dalje u velikom broju mogu vidjeti na ulicama. Buba već odavno nije jedini klasik. Golf 1, Golf 2, Široko, Korado, T3, samo su neki od modela koji su dostigli status oldtajmera. Golf 3, Polo 6N, T4 iz devedesetih i dalje se mogu sresti na ulicama u stotinama hiljada. Vlasnici ovih modela često nisu ni svjesni da, zapravo, voze oldtajmere.

Da i starija Volkswagen vozila ostanu Volkswagen. Volkswagen Classic dijelovi.