28. Vjetrobransko staklo 2023-01-01T09:05:42+00:00

   Volkswagen Servis   |   Originalni dijelovi     Vjetrobransko staklo

28. Vjetrobransko staklo

Vjetrobransko staklo mora u svakom trenutku da omogući bezprijekornu vidljivost, jer na putu je siguran onaj ko dobro vidi. Stabilnost stakla se drastično smanjuje usljed štete koju napravi udarac kamena

 Čak i mala oštećenja kao što su rupice, ogrebotine ili naprsline mogu uništiti kompleksnu strukturu vjetrobranskog stakla. Usljed čega zaračni jastuk može da izgubi svoju efikasnost, jer se oslanja iznutra na vjetrobransko staklo koje mora da izdrži takvo opterećenje.

Sa efikasnim lijepkom noseći je dio karoserije i obezbjeđuje i do 30% krutosti karoserije.

Zrnca prašine i pijeska, ogrebotine od leda i sl. vremenom stvore previše finih ogrebotina. Toga radi sunce kada stoji nisko na horizontu ili svjetla iz suprotnog smjera mogu davati rasutu svjetlost koja opasno zasljepljuje. Postigne li vjetrobransko staklo visok stepen habanja potrebno ga je zamijeniti radi bezbjednosti u saobraćaju.

 

Volkswagen Originalno vjetrobransko staklo

Proizvode se u skladu sa specifikacijom proizvođača i uključuju sve parametre za stabilizirajući efekat na statiku vozila. Obezbjeđuje prvobitnu bezbjednost kretanja vozila nakon opravke.

Kao originalni dio optimalno odgovara pri ugradnji jer se precizno uklapa skraćuje vrijeme montaže i smanjujući troškove opravke. Obezbjeđuje efikasnu i efektivnu UV zaštitu. Pruža visok stepen komfora efikasnom zaštitom od buke. Dostupni su u različitim tonovima i sa trakama u boji u gornjem dijelu.

Prednosti originala:

  • Efikasna i efektivna UV zaštita.
  • Visok optički kvalitet.
  • Optimalno uklapanje.
  • Veoma dobra zaštita od buke.
  • Ponovno uspostavljanje prvobitne bezbjednosti kretanja vozila nakon opravke.