Arhitektura 2023-01-01T07:18:48+00:00

Doživite Volkswagen     |    Arhitektura

Nova Volkswagen arhitektura

Dinamika, kvalitet i fleksibilnost čine Volkswagen najinovativnijom velikom markom na svijetu. Kako bi se ovaj imidž približio kupcima, kreiran je novi koncept arhitekture: koncept modula. Predstavlja samo okvir, jer u primjeni ostavlja mogućnosti za individualne realizacije.

Suštinski impuls za razvoj novog koncepta arhitekture predstavlja rast Volkswagenove porodice modela, u okviru strategije rasta 2018. U tom smislu, koncept modula omogućava optimalno planiranje prostora i jednostavno proširenje.

Kupovina uvijek ima veze sa povjerenjem, i izraženije je što je artikal vrijedniji. Najbolji način zadobijanja povjerenja jeste transparentnost. Ciljani uvid iz salona, tj. zone za čekanje, u Prijem vozila na servis i radionicu, čini Servisni proces transparentnim i jača povjerenje kupca. To saznanje je, pored drugih kriterijuma, uticalo na osmišljavanje novog koncepta, koncepta modula.

Arhitektura i enterijer reprezentuju novu orjentaciju Volkswagen marke. Koja odiše inovativnošću i funkcionalnošću, pružajući kupcima prijatan boravak. Novi namještaj osvaja svojom praktičnošću i izuzetno uspjelim dizajnom. Ulazni portal, prodajni modul i servisni modul predstavljaju ključne karakteristike nove arhitekture.

Jedan od glavnih ciljeva novog koncepta jeste integracija odjeljenja Servisa, Prodaje, Dijelova i Opreme, sa posebnim akcentom na Servis. Što ukazuje strateški važno prijemno odjeljenje Servisa. Smješteno sa prednje strane objekta, dospijeva u fokus.

Funkcijski moduli u biti su: salon, prijem, radionica i služba dijelova. Čine funkcijske cjeline raspoređene i organizovane međusobno jemčeći optimalni tok rada. U kojem su Prodaja i Servis ravnopravni. Ne postoji razlika između kupaca Servisa i kupaca novih automobila. Svi ulaze u salon kroz glavni ulaz.