Filozofija 2024-06-19T16:22:32+00:00

Doživite Volkswagen   |   Filozofija

Volkswagen definišu karakteristike: Komfor. Performanse. Tehnologija. Bezbjednost. Ekonomičnost.

Marku Volkswagen karakteriše cijela paleta jakih strana. U poređenju s konkurencijom, dobijena vrijednost, omiljenost, simpatija, te interes za kupovinom Volkswagen proizvoda su na najvišoj visini. Ovim uspjesima u velikoj mjeri doprinose zaposlenici Volkswagen Servisa.

Ambiciozan cilj marke Volkswagen je daljnji razvoj i globalna prepoznatljivost imidža marke. Upravo vodeća uloga marke treba u nastupajućim vremenima biti zajednički cilj pri navigaciji na ovom dugačkom putu. Iz čega proističu:

VIZIJA  – Da svi posjeduju automobil.

MISIJA – Automobil.

CILJ     – Da marka Volkswagen uvijek bude u top 3 u svjetskoj automobilskoj industriji.

Radi pojačanog pritiska na cijenu s jedne i visoke homogenosti proizvoda s druge strane, obavezno je jedinstveno pozicioniranje marke Volkswagen na tržištu. Vodeća uloga marke pomaže u postizanju naše vizije o Volkswagenu kao najinovativnijoj marci na svijetu, vrijednostima vodiljma:

Dugovječan – Volkswagen nudi više za istu cijenu: bolje vozilo, bolji servis, trajniju vrijednost. Svojim izvrsnim vozilima i uslugama postavlja mjerila u svakoj klasi. Volkswagen utjelovljuje vrline njemačke automobilske industrije: preciznost, pouzdanost i stručnost. To čini proizvode dugovječnim i postojanim. Kvalitet i pouzdanost su glavne karakteristike proizvoda koje kupcu daju sigurnost ispravnog odabira.

Marka je koja najbolje drži cijenu polovnom vozilu. Poslije 5 godina korišćenja Volkswagen vozilo zadržava 42 % od svoje vrijednosti novog. Shodno ovoj osobini kupovina Volkswagen vozila smatra se prije svega investicijom.

Inovativan – Volkswagen je uvijek korak ispred vremena i postavlja potrebe svojih kupaca u centar svog djelovanja. Pri tome su brzina i fleksibilnost istaknute osobine. Volkswagen razvija kvalitativno visokovrijedne inovacije, trajno aktuelne i kupcu donose najveću individualnu korist. Pokriva sve klase automobile i zasnivač je novih klasa.

Odgovoran – Volkswagen djeluje gledajući ka naprijed i preuzima odgovornost za čovjeka, okolinu i društvo. Time Volkswagen daje odlučujući doprinos svijetu u kojem vrijedi živjeti. Danas i za buduće generacije.

Volkswagen proizvodi su dostupni mnogima. Simboliziraju konstantnost i dalekovidost. Proizvod se izradjuje u tvornici, konkurent kopira proizvod, ali marka je unikatna. Proizvod može zastarjeti, uspješna marka je uvijek vrijedna.

Volkswagen je partner od povjerenja, koji svojim kupcima garantuje bezbrižnu mobilnost na svim cestama svijeta.

U skladu s vrijednostima vodiljama marke, relevantnim i diferencirajućim, kao ključne za dugoročni uspjeh marke. Potrebno je jednako nastupanje i djelovanje svih zaposlenika Volkswagen Servisa, za postizanje jedinstvene vjerodostojnosti marke. Volkswagen Servis u okvirima vodeće uloge marke jača ugled marke i doprinosi cjelokupnom uspjehu.

Globalna automobilska grupa Volkswagen AG proširuje svoju strategiju više marki i fokusira se na raznoliku gamu modela, masovnu proizvodnju, kvalitet, orjentisanost prema kupcu i profitabilnost.

Globalizacija automobilskog koncerna

Volkswagen AG proširuje svoju strategiju više marki i usmjerava se na globalnu konkurenciju, do 2018. postati broj 1 u svjetskoj automobilskoj industriji. Volkswagen koncern podiže potencijale efikasnosti kako bi povezao najviše zadovoljstvo kupca i zaposlenika, najbolji kvalitet proizvoda i odličan profit sa jakim rastom volumena.