Staklena manufaktura 2023-01-01T07:29:43+00:00

Doživite Volkswagen   |   Staklena manufaktura

Staklena manufaktura u Drezdenu

Tvornica je za proizvodnju Volkswagen Phaetona. Prva je ovakva fabrika u svijetu za serijsku proizvodnju automobila. Pod je prekriven parketom, kablovi mašina i alat su ispod poda, ne vide se. Alati su veoma tihi za vrijeme procesa proizvodnje i nema buke. Mnogi djelovi-detalji se ugrađuju ručno. Koncept proizvodnje je spektakularan.

I zgrada i proizvod postavljaju standard. Fabrika je pažljivo integrisana u sliku grada Drezdena i predstavlja kombinaciju procesa automobilske proizvodnje sa manuelnim umjećem.

Odnos sa kupcem je intezivan. Kupac može da posmatra poroizvodnju svog auta. Dobija svog ličnog vodiča-menadžera i mogućnost da direktno vrši izbor materijala, boje, opreme. Vožnja Phaetona u simulatoru.

Posjeta Semper Operi u Drezdenu, obilazak Drezdena, itd. “Staklena manufaktura” je uspostavljena kao specijalno mesto za kulturna događanja. Opera Karmen je, između ostalog, izvedena ovde u oktobru 2002. godine. Koncert na otvorenom “Classical Picnic” je postao sastavni dio drezdenskog kalendara kulturnih dešavanja od 2008. godine. Saznajte više na:

www.glaesernemanufaktur.de