10. Kočiono ulje 2023-01-01T09:03:57+00:00

   Volkswagen Servis   |   Originalni dijelovi   |  Kočiono ulje

10. Kočiono ulje

Pritiskom na pedalu kočnice kočiona tečnost građenjem pritiska prenosi snagu sa pedale na kočnicu točka. Toga radi se tečnost ne smije sabijati i mora biti otporna na ekstremne temperature, hladnoće i vrućine. Kočiona tečnost ne smije doći u kontakt sa spojevima ili korodiranim mjestima na kojima može doći do curenja tečnosti. Čime se onemogućava stvaranje kapljica i opasnost od korozije, pošto kočiona tečnost vezuje vlagu. Učešće vlage ne smije biti preveliko, što snižava tačku ključanja i da se ne bi stvorili mjehuri pare. Jer utiče na funkciju kočione tečnosti i građenje pritiska, dakle slabije kočenje. Mora se mijenjati u propisanom servisnom intervalom. Da ne bi došlo do zakašnjele reakcije kočenja. A moguć je i otkaz kočnice u potpunosti.

 

Volkswagen Originalno kočiono ulje

Nudi tehničke prednosti koje su u skladu sa Volkawagen normom 501 14 standarda kvaliteta. Prema ovoj normi preporučuje se za Volkswagen modele od 2006. godine.

Ostaje u tečnom stanju i na temperaturama ispod – 40°C, što pozitivno utiče na kvalitet kočenja, ESP brže reaguje i povećava stabilnost u krivinama.

Posjeduje 10°C veću tačku ključanja od standardne tečnosti, što povećava bezbjednost pri povećanom učešću vode i povišenoj temperaturi.

Može se koristiti i za starije modele gdje se takođe ispoljavaju prednosti ove tečnosti.

Prednosti originala:

  • Odličan učinak kočionog sistema u svim uslovima.
  • Siguran učinak kočionog sistema i pri povećanom učešću vode.