Ugradnja autoplina 2024-04-10T16:37:38+00:00

44. Ugradnja autoplina

Volkswagen servis nudi ugradnju 2 najpoznatija i najkvalitetnija proizvoda autoplina. Landi Renzo i Tartarini. Ugradnjom plinskog seta u Volkswagen servisu stičete: ugradnju, garanciju, servisnu knjižicu i atest.

Sa jednim rezervoarom autoplina možete, zavisno o tipu vozila, preći 400 – 600 km i sniziti troškove goriva za 50 – 60% u odnosu na motore sa unutarnjim sagorjevanjem. Cjenovno je znatno ekonomičniji od benzina i dizela, a u većini slučajeva daleko ispred drugih alternativnih goriva (LNG, biodizel, metanol, vodonik, gorive ćelije i dr.).

Ukoliko Vam se desi da Vam se isprazni rezervoar za gorivo, pritiskom na dugme vrlo jednostavno možete, bez prekida nastaviti putovanje na autoplin. Rezervoar za autoplin napravljen je od specijalnog čelika, otpornog na udar.

Čisto je gorivo koje proizvodi 50% manje štetnih emisija izduvnih plinova od onih koje u zrak izbacuju motori sa unutrašnjim sagorjevanjem. Autoplin je najekološkiji način da se vozite u Vašem automobilu.

Ugradnjom autoplina smanjujete troškove goriva, održavanja vozila, te osigurava duže trajanje motora. Mirniji rad motora, duže trajanje motornog ulja, produžava vijek kalizatora i lambda sonde.

Dakle, bezbjedni ste, ekonomični i doprinosite očuvanju životne sredine.

*Usluga do daljnjeg nije dostupna u MIRAKIS Volkswagen Servisnom Centru.