Klime servis 2024-04-10T16:14:09+00:00

37. Klime servis

Je redovna potreba, kako bi imao bezprijekornu funkciju i postigao efekte. Jer u toku rada klima uređaja u Vašem automobilu može doći do umanjenja njegove funkcije, usljed uticaja prašine, insekata, polena i sl. Zasićeni zrak lošeg kvaliteta čini nas umornim i tromim, a to može biti pogubno ako ste za volanom. Čist zrak u Vašem vozilu nije moguć bez urednog servisiranja i čistog filtera koji filtrira čestice polena, prašine, mikroorganizama. Osigurava idealnu vidljivost, bez naslaga na vjetrobranskom staklu. Štiti Vaše disajne puteve, naročito u vrijeme proljetnih alergija. Dakle, stvara izvanredne uslove u interijeru Vašeg automobila. Što doprinosi ugodnoj, sigurnijoj i bezbjednijoj vožnji.

I najbolji klima uređaji vremenom gube rashladnu tekućinu. Ovaj, za vozače, neprimjetan gubitak doseže i 15%. Čega je posljedica osjetno slabije hlađenje. Nivo rashladne tečnosti lagano opada sve do kritične tačke, kada se u klima uređaj u cjelosti isključi.Optimalno vrijeme za provjeru klima uređaja Vašeg volkswagena je proljeće, kada automobil treba osloboditi svih negativnih tragova duge i teške zime.

Osim hlađenje i zagrijavanja unutrašnjeg prostora vozila, klima uređaj ima i ulogu osvježivača zraka. Čime nestaje svaki trag naslagama na vjetrobranskom staklu, ali se na zračnom filteru i isparivaču formira dodatna vlažnost koja pogoduje bakterijama, gljivicama i mikroorganizmima. Tipični znakovi ove pojave su neougodan miris u kabini, ali i moguće alergiske reakcije. Jedino potrebno u ovom slučaju je dezinfekcija isparivača.

Osigurajte stručnu i redovnu zamjenu filtera za klima uređaj Vašeg Volkswagena. Preporuka stručnjaka je svakog proljeća ili na svakih 15.000 km.

Klima uređaj koristi mnogo energije, posebno ljeti. Stoga se preporučuje provjeravanje stanja baterije prilikom svake kontrole. Tako ćete biti pošteđeni svakog neugodnog iskustva.

Ovu uslugu možete dobiti i u okviru usluge Direktni Ekspres servis.