25. Karoserija 2023-01-01T09:01:18+00:00

   Volkswagen Servis   |   Originalni dijelovi   |   Karoserija

25. Karoserija

Karoserija je mnogo više od uobičajenog oblika karakterističnog za određen model vozila. Dijelovi karoserije su komponente vozila kompleksne konstrukcije koje imaju višestruku ulogu. Na prvom mjestu bezbjednost putnika i ostalih učesnika u saobraćaju. Što se vozilo manje zanosi na neravnom kolovozu i kada pri većim brzinama ulazi u krivinu, to je njegova torziona stabilnost veća i ponašanje u vožnji bezbjednije. U najvažnije pasivne bezbjedonosne karakteristike spadaju, pored sigurnosnog pojasa i vazdušnih jastuka, zakrivljenost forme putničke kabine kao i zakrivljene oblikovane zone na prednjoj haubi i zadnjem dijelu vozila. U slučaju nezgode oni obezbjeđuju važnu zaštitnu razgradnju udara.

Dobra aerodinamika redukuje otpor vjetra, a time i potrošnju goriva. Manja težina vozila takođe doprinosi smanjenju potrošnje. Oboje zavisi od karoserije.

Promjenjen oblik upotrebom neoriginalnih dijelova može uticati na bezbjednost putnika i drugih učesnika u saobraćaju. Nedostatak neoriginalnih dijelova pruzrokuje skupe naknadne radove.

Volkswagen Originalni dijelovi karoserije

Optimalno su usklađeni sa modelom vozila. Originalanog su dizajna. Obezbjeđuju visoku stabilnost karoserije i time pružaju bezbjednost, komfor i trajnost. Visokootoporni su na hrđanje i dogotrajni su.

Prednosti originala:

  • Visoka pasivna bezbjednost.
  • Visok kvalitet.