DUNLOP gume 2023-01-01T06:32:25+00:00

Institut   |    Točkovi   |   DUNLOP gume

DUNLOP gume

Ovlašteni Volkswagen servis nudi široku paletu DUNLOP guma. Dunlopova tehnologija Touch odraz je njegova pristupa u razvoju proizvoda. Time što omogućavaju registrovanje informacija s ceste, DUNLOP gume pružaju vozačima bolji osjećaj za cestu, zbog čega imaju vožnju pod nadzorom i time doživljavaju više zabave u vožnji. DUNLOP razvija i proizvodi gume za putnička vozila, privredna vozila i motocikle. Jedan je od najvećih proizvođača guma na svijetu.

DUNLOP upotrebljava najsavremenije proizvodne, poslovne metode i proizvode koji su u skladu s najvišim normativima, zaacrtanim u međunarodnim standardima. U sklopu poslovnog planiranja DUNLOP svake godine postavlja i ekološke ciljeve. Kompanija se protivi odlaganju guma na otpad jer su uvjereni da se mogu upotrijebiti kao izvor energije. Kalorična vrijednost guma oko 10% je veća od ugljena i zato bi se njihova energija mogla upotrijebiti, recimo u procesu proizvodnje. S tim da bi je trebalo spaliti na ekološki upotrebljiv način. DUNLOP reciklira gumu, polieten, drvo, metale, papir, plastiku. Tijesno sarađuje ustanovama za zaštitu životne sredine.

Neprestanim poboljšanjem guma s malim otporom kotrljanja pokušava se produžiti trajnost proizvoda  i smanjiti potrošnja goriva.

Među zaljubljenicima u izdržljiva vozila i motocikle Dunlop ima veliki ugled. Dunlopovo bogato iskustvo na području takmičarskog sporta sa sportskim automobilima i motociklima s uvjerljivim rekordnim brojem uspjeha potaklo je inovativne tehnologije i za gume za svakodnevnu vožnju. U sve većoj želji da do krajnosti poveća užitak u vožnji, Dunlop nudi vozačima i motociklistima sve vrste izdržljivih i robusnih guma, kao rezultat najsavremenije  tehnologije te vrste.

Dunlop razvija i proizvodi gume za putnička i privredna vozila, te motocikle. I jedan je od najvećih proizvođača guma na svijetu. Nudi seriju od 130 različitih guma za privredna vozila koje su pogodne i za teška teretna vozila te gradske i turističke autobuse.

Dunlopova tehnologija Touch odraz je njegovog pristupa u razvoj proizvoda. Time što omogućuju registrovanje informacija s ceste, Dunlopove gume pružaju vozačima bolji osjećaj za cestu, čega radi imaju vožnju pod nadzorom i time više zabave u vožnji.