Konektivnost 2024-04-15T16:08:34+00:00

Doživite Volkswagen     |    Konektivnost

Volkswagen povezan sa digitalnim svijetom i sa cestom

Dobrodošli u Volkswagen Connectivity Services

Povezivost i mobilne usluge
Sa uslugama poput We Connect, Car-Net i App Connect povezivost postaje stvarnost. Otkrijte Volkswagen We, novu digitalnu platform Volkswagena koja objedinjuje sve digitalne mobilne usluge i aplikacije koje pojednostavljuju Vašu mobilnost. Za još veću udobnost, sigurnost i zabavu tokom vožnje. Umrežite se sa svojim Volkswagenom i svijetom Volkwagen We.

Povezivost
We Connect i Car-Net povezuju vaš Volkswagen sa internetom. Pretražite zanimljiva odredišta u vašoj blizini. Primajte pravovremeno sve bitne informacije o situaciji u saobraćaju i pronađite najbližu benzinsku stanicu. Na raspolaganju vam je sve od media striminga i veb-radija tokom vožnje, pa sve do automatskog poziva u slučaju nužde i onlajn alarma protiv krađe. We Connect Go omogućuje vam povezivost vašeg Volkswagena bez obzira jeste li upravo u svom vozilu, u uredu ili se odmarate doma na kauču.
Pomoću ponuda povezivanja Volkswagena digitalizacija pronalazi put do vašeg Volkswagena i pruža vam više komfora, sigurnosti i zabave. Povezivanjem svog vozila s internetom dobivate informacije o saobraćaju u stvarnom vremenu, podsjetnik za sljedeći servisni interval, striming i internet radio ili brzu pomoć u slučaju kvara. Dostupnost i preduslovi pojedinih funkcija zavise od odabrane usluge.

Mobilne usluge
Jednostavno i bez gotovine plaćajte parking pomoću aplikacije, opušteno upravljajte svojim vozilom i pratite stanje baterije, potrošnju i druge statistike o vašoj vožnji. Naše mobilne onlajn usluge štede vrijeme, uvijek nude aktualne informacije i prilagodljive su Vašim potrebama i preferenciji.

Radio & Navigacija
Uz infotejnment sisteme iz Volkswagena pronađite najbržu i najbolju rutu do Vašeg odredišta i učinite svaku vožnju ugodnim putovanjem. doznajte više o mobilnoj telefoniji i ako je potrebno osvježite aktualnost svojih navigacijskih karti.

Radio ueđaj
Ljepši zvuk.
Svaku vožnju čini još živahnijom, muzikom ili zanimljivim informacijama. Sa opsežnim, opcijskim dostupnim navigacijskim sistemom imati ćete pristup mobilnim onlajn uslugama We Connect Start. uživaćete u jasnom digitalnom radio prijemu DAB+. U integrisanom pretincu interfejsa za telefon „Comfort“ Vaš smartfon je na sigurnom i može se induktivno puniti.
Navigacija
Prediktivna navigacija. Radio uređaj se pretvara u navigaciju
Proširenje navigacije za Vaš radio uređaj, navigacijski sistem sa funkcijom samoučenja po želji pamti često navođena odredišta i preferirane rute. Sistem analizira rute i bez ponovnog unošenja odredišta, informiše o saobraćajnim smetnjama i predlaže alternativne rute.

Vozite opuštenije i proaktivnije

Saznajte više o saobraćaju u realnom vremenu i oslonite se na najbolju rutu. Sa našim pametnim asistentima dolazite opuštenije I proaktivnije do svog cilja. Ne brinite se o saobraćaju. Vaš Volkswagen vas upozorava u stvarnom vremenu o zastojima, nesrećama i gradilištima. I proaktivno prilagođava vašu rutu. Po stizanju na cilj, proces parkiranja se jednostavno može pokrenuti u automobilu i platiti bezgotovinski. 
Pomoću informacija u stvarnom vremenu* vaša navigacija postaje još inteligentnija sa praktičnim informacijama, kao što su onlajn informacije o saobraćaju, izračun rute, aktualizacija karti ili lista posebnih ciljeva ostajete u toku. Stalno ažurirani podaci dat će vam korisne savjete i osigurati najbolju moguću rutu do vaših ciljeva.

  • Dostupni u okviru mrežne pokrivenosti odgovarajućeg ponuđača usluga mobilne telefonije.

Parkiranje
Udobno i bez frustracije potražite javna parking mjesta i garaže u vašoj blizini. Infotejnment sistem vašeg Volkswagena vas informiše o cijenama, kapacitetima i radnom vremenu, navigira vas brzo i efikasno do željenog cilja.
Dopustite da vam se prikaže brzi pregled benzinskih pumpi i stanica za punjenje duž vaše rute, uključujući trenutne informacije o cijenama, radnom vremenu i raspoloživosti.

We Connect i We Connect Start
Već spremni za sljedeću generaciju mobilnih online usluga od modela 2021. godine većina trenutnih Volkswagen novih vozila pripremljena je za We Connect. Zahvaljujući trajno instaliranoj eSIM kartici vaš Volkswagen je od samog početka sposoban za rad onlajn. Istovremeno možete spojiti svoj pametni telefon pomoću “We Connect aplikacije” i tako imati pristup određenim funkcijama i statusu vozila. Otkrijte ponude We Connect povezivanja. A sa We Connect Start ⁴ također ste na najbolji način povezani sa vašim ID. modelom.

CarNet
Pomoću Car-Net mobilnih onlajn usluga brže ćete doći do cilja i bit ćete najbolje informisani. Informacije o saobraćaju u stvarnom vremenu, besplatna parking mjesta i cijene na benzinskim stanicama, sve integrisano u navigaciju s Car-Net “Guide & Inform”.
Pomoću vašeg pametnog telefona kao daljinskog upravljača, s Car-Net “Security & Service” putem We Connect aplikacije vaša vrata i prtljažnik daju se jednostavno zaključati i otključati.5)
Pomoću mobilnih online usluga Car-Net najbolje ste informisani – jer su mnogi stariji Volkswagen modeli prije modela 2021. godine standardno pripremljeni za Car-Net. Otkrijte Car-Net1) ponude povezivanja.
Cilj pred očima u stvarnom vremenu
Pomoću “Guide & Inform” usluga Car-Net-a bolje ćete se informisati na putu. Potražite uzbudljive ciljeve u svom području, dobijte najnovije informacije o saobraćaju direktno sa interneta i još mnogo toga.

App-Connect 
Nadogradite svoj Cockpit – App Connect na ekran osjetljiv na dodir vašeg infotejnment sistema donosi odabrane aplikacije za pametne telefone: Apple CarPlay™, Android Auto™ Google-a i MirrorLink®, sve tri inovativne tehnologije dostupne su vam i nude dodatne korisne i zabavne funkcije.7)
Sigurno i udobno koristite aplikacije svog pametnog telefona u vozilu. Zahvaljujući App-Connect lako je kao nikada do sada. On vam omogućuje udobno upravljanje odabranim aplikacijama i sadržajima direktno u vašem Volkswagenu. Prenosi se na ekran direktno pomoću kabla infotainment sistema vašeg Volkswagena i njime se jednostavno i pregledno može upravljati u vidnom polju. Tako je jednostavno moguće, na primjer pristupiti muzici, novostima, kartama i audio knjigama. Volkswagen nudi tri interfejsa za povezivanje pametnog telefona s brojnim mogućnostima: Apple CarPlay™, Googleov Android Auto™ i MirrorLink®. Korištenje Apple CarPlay™ i Android Auto™ kompanije Google™ sada je posebno jednostavno za vozila koja smo pripremili za We Connect zahvaljujući bežičnim mogućnostima spajanja na navigacijske sisteme “Discover Media” i “Discover Pro”, kao i za “Ready 2 Discover”. Kako biste izbjegli odvraćanje pažnje, tokom vožnje mogu se pokrenuti samo certificirane aplikacije.