Volkswagen Originalna dodatna oprema® 2024-04-05T17:35:01+00:00

Usluge

9. Volkswagen Originalna dodatna oprema®

Kako bi bila optimalno ugrađena i ona kao i Originalni dijelovi nastaje zajedno sa vozilom. Moto: najviša perfekcija u dizajnu i udobnosti, funkcionalnost i trajnost, odličan odnos cijene i performansi.

Prednosti Originalne dodatne opreme:

 • U potpunosti prilagođena Volkswagen modelu.
 • Povećava komfor i bezbjednost.
 • Zabavlja.
 • Komunicira s okolinom uljepšavajući vozilo.
 • Njega vozila propisana standardom kvaliteta.
 • Garancija.

Dodatno proširujemo naš asortiman sa proizvodima naših dobavljača, koji su prošli stroge kontrole kvaliteta i bjezbjednosti.
Svaki proizvod Volkswagen Originalne dodatne opreme razvija se uporedo sa modelom vozila. Sve mora perfektno odgovarati i iznova Vas oduševljavati. Apsolutno odgovara modelu, intenzivno ispitana bezbjednost, lako i jednostavno montiranje-demontiranje i rukovanje, fina rješenja, visok dizajn. Vrše se laboratorijska ispitivanja, ispitivanja izdržljivosti, ispitivanje čvstoće i Sitikreš testovi. Djelimično nadilaze zakonski obavezne standarde kvaliteta i bezbjednosti. Na raspolaganju Vam je veliki izbor inovativnih dodataka za posebno naglašenu individualnost i do posljednjeg detalja. Vaš model vozila može biti moderan i sportski koliko Vi to želite. Kvalitet je kad sve odgovara. Bez kompromisa. Pravi izbor za sve koji žele više, još više.

Sport i dizajn

 1. Zaštitna providna folija utovarne ivice prtljažnika štiti od oštećenja pri utovaru i istovaru.
 2. Zaštitna providna folija praga štiti od oštećenja.
 3. Zaštitna lajsna praga crno/srebrna štiti i uljepšava ulaz u kabinu.
 4. Zaštitna lajsna prtljažnika hromirana. uljepšava vozilo i štiti ivicu od oštećenja pri utovaru i istovaru.
 5. Zaštitna lajsna praga od nehrđajućeg čelika štite ulazni prostor vrata od oštećenja i daju mu atraktuvan izgled.
 6. Set ukrasnih pedala izrađen je od visoko kvalitetnog, brušenog, nehrđajućeg čelika. Gumirane površine daju sigurno prijanjanje obuće. U setu je i elektronska pedala gasa.
 7. Prednji spojler aerodinamično je oblikovan, reducira podizanje prednje osovine i daje dinamičnost prednjici vozila. izrađen je od kvalitetne plastike i može se lakirati u boji vozila.
 8. Prednji spojler prednje ivice krova ukrašava vozilo i daje mu dinamičan izgled. Može se lakirati u boji vozila.
 9. Zadnji spojler zadnje ivice krova daje sportskiji izgled i višu aerodinamičnost. Lako se montira, visokog je kvaliteta i može se lakirati u boji vozila.
 10. Nastavak izduvne cijevi uljepšava vozilo i dodaje sportskom izgledu vozila. U crnoj boji, hromiran ili od poliranog nehrđajućeg čelika.
 11. Set sportskog ovjesa vozilu daje izrazito sportski izgled i bolje performanse. Sastoje se od 4 opruge koje spuštaju vozilo za 25-30 mm.
 12. Blatarice prednje i zadnje štite Vaše vozilo i vozilo iza Vas u saobraćaju od prljavštine, kamenčića, prskanja vode i sl. Time štitite lim i lak, te podižete stepen bezbjednosti saobraćaja.
 13. Podni prostirači velurni, tekstilni ili gumeni zadržavaju prljavštinu i vlagu, lako se peru. Sistem pričvršćavanja onemugaćava pomjeranje prostirača, zaštita gaženja za pete štiti deranje prostirača petama. Time lakše održavate higijenu kabine, udobnije se vozite i sigurniji ste za volanom.
 14. Zaštita od sunca istovremeno štiti od sunca i toplotni je izolator, bez smanjivanja vidljivosti. Koristi se i otvorenih i zatvorenih prozora. Set se sastoji od zaštite zadnjeg vjetrobranskog stakla i zadnjih bočnih stakala, samo za vozila sa 4 vrata.
 15. Zaštita od vjetra na bočnim vratima daje optimalno prozračenje kebine i doprinosi udobnosti vožnje čak i po kiši i snijegu.


Točkovi

 1. Lakometalni naplatci – aluminijumske felge su važna komponenta i za bjezbjednost i za ukupni izgled vozila. Ravnotežom dizajna i funkcije.
 2. Poklopci točkova – radkape sa Volkswagen znakom štite čelični naplatak od prljanja i uljepšava ga.
 3. Set vijaka protiv krađe točkova sa kapicama, odvijačem za sigurnosni vijak i žicom za skidanje kapica.
 4. Set kapica za ventile točka sa logom Volkswaegen štite od vode, prašine i prljanja. Individualizacija je do posljednjeg detalja.
 5. Set torbi za točkove štite skladištene točkove. Sastoji se od 4 torbe za i torbice za vijke od kvalitetnog poliestera. Za pneumatike i komplet točkove dimenzija do 18″, 245 mm širine i obima točka do 2100 mm. Opciono su dostupne za velike točkove do 21“.
 6. Lanci za snijeg SNOX automatski regulišu napon lanaca i prilagođava trenutnoj brzini vozila, i bezbučni su. Kad se vozilo zaustavi blokada se gubi i lanci se skidaju jednostavnom funkcijom Kvik rilis. Dijelovi lanaca spolja u dodiru sa naplatkom plastični su pa ne oštećuju grebanjem. Isporučuju se u praktičnoj torbi.
 7. Signalni prsluk flourescentne narandžaste boje reflektirajućom trakom. Izrađen od poliestera, isporučujr se u platnenoj torbici sa dugmetom za zatvaranje.
 8. Sigurnosni trokut zauzima veoma malo prostora u vozilu. Isporučuje se sa zglobnim stopama za montažu.
 9. Torbica prve pomoći je zakonski obavezna oprema.

Komunikacija

 1. Multimedija: radio-navigacija, infotejnment, kar-net, adapteri i kablovi za tehničke uređaje olakšavaju komunikaciju i zabavu u vozilu.
 2. Univerzalni držač tebleta za modularni sistem naslona prednjeg sjedišta sa sigurnim kućištem. Lako se montira na osnovni nosač.
 3. Držač za mobilni telefon pomaže pri bezbjednom telefoniranju.
 4. Držač kamere je koristan i zabavan. Mogu se pratiti djeca na zadnjoj klupi na ekranu vozila. Rotacija 360° omogućava usmjeravanje kamere u željenom smjeru.

Transport

 1. Osnovni krovni nosačii daju dodatni prostor za prevoz stvari i opreme. Na njih se mogu montirati nosači za: dasku za jedrenje, bicikl, skije, snoubord, krovni boks. Jednostavno i lako se montiraju. Bezbjedonosno su ispitani i odobreni.
 2. Krovne noseće šipke sistemska su osnova za sve konstrukcije na krovu. Lako i brzo ugradive na krovne šine, sa mehanizmom zaštite od krađe.
 3. Torba za osnovne krovne nosače i krovne noseće šipke. Dužina torbe se može prilagoditi. Dodatni odjeljak je za čuvanje uputstva za montažu i sklopnog ključa.
 4. Držač daske za surfanje nježno fiksira gumenom podlogom i posebnom gumenom zaštitiom za metalne kopče na kaiševima. Lako se montira.
 5. Držač kajaka posebno je izrađen za kajake do 25 kg. Prilagođava se kajaku. 4 pokretna gumena oslonca osiguravaju kajak tokom transporta i jaki kaiševi. Lako se montira.
 6. Držač bicikla na krovnim nosačima za lak, brz i jednostavan transport bicikla.
 7. Držači skija i snouborda ima opciju zaključavanja. Lako se montira na krovne nosače ili krovne šipke. Praktična funkcija omogućava jednostavan utovar i istovar skija ili snouborda, a velike tipke jednostavno rukovanje i u debelim rukavicama. Pogodan je i za prevoz vejkborda. Ne oštećuju transportujuće predmete i zaklučavaju se protiv krađe.
 8. Torba za skije za zaštitu i transport do 4 para skija sa štapovima, u krovnoj kutiji ili kabini.
 9. Krovna kutija aerodinamičnog oblika smanjuje neprjatnu buku u vožnji. Lako i brzo se montira na osnovne nosače ili noseće krovne šipke i zaključava se. Proizvodi se u više veličina i zapremina. Zavisno od veličine pogodna je za transport namirnica, kofera, torbi, dječijih kolica, sportske opreme i dr.
 10. Priprema za kuku za vuču fiksna, skidiva ili okretna. Može se vući brod, kamp kuća i sl.
 11. Set elektro instalacija za kuku za vuču usklađen je sa elektronikom u Volkswagen vozilu. Napaja se elektrikom vozila i pokreće kuku za vuču. Podržava sistem pomoći pri parkiranju, stabilizaciju napona i praćenje svjetala na vozilu i prikolici.
 12. Nosač bicikla Kompakt 2 preklopivi namijenjen je za montiranje na kuku za vuču. Najmanji, najlakši i najkmpaktniji je u svojo klasi. Može nositi 2 bicikla do 60 kg. Nožnom pedalom može se preklopiti na dole da vrata prtljažnika ostanu slobodna, i dok su bicikli na nosaču. Sklopljen potpuno staje u prtljažnik. Dostupan je i u izvedbi za 3 bicikla ili E-Bajk. Isporučuje se sa praktičnom torbicom za odlaganje nosača. Zaključava se protiv krađe.
 13. Nosač bicikla Mikro 2 preklopivi za prostor rezervnog točka nemijenjen je za montiranje na kuku za vuču i transportovati 2 bicikl, E-Bajk do 60 kg. Peklapanjem nožnom pedlom na dole jednostavno se može otvoriti poklopac prtljažnika dok su bicikli na nosaču. Zaključava se protiv krađe. Lako se sklapa i odlaže u prostor rezervnog točka.
 14. Nosač bicikla vrata prtljažnika za transport od 2 do 5 bicikala. Montiran ne utiče na vrata prtljažnika. Zaključava se protiv krađe.
 15. Prostirač prtljažnika ne pomjera se unutar prostora i štiti prostor od prljanja. Lako se pere.
 16. Prostirač prtljažnika u obliku tepsije namijenjen je prevozu mokrih ili blatnjavih stvari, sprječava klizanje po prtljažnku. Lako se pere i održava.
 17. Posuda sa pregrada za prtljažnik od plastike ivica 15 cm onemogućavaju curenje tečnosti po podu prtljažnika. Omogućava sortiranje stvari u posudi.
 18. Mreža prtljažnika fiksira predmete u prtljažniku da ne klizaju po podu. Izrađena je od ćvrstog materijala i lako se montira za serijski ugrađene zakačke.
 19. Pregrada naslona zadnje klupe i krova fizički odvaja prtljažni prostor od prostora kabine. Pogodna za prevoz ljubimaca. Lako se montira.

Udobnost i bezbjednost

 1. Dječija autosjedišta prilagođena su uzrastu i težini djeteta. Svako pruža visoku udobnost i lako rukovanje. Presvlake se lako skidaju i peru na 30°C. I najvažnije, dijete se vozi udobno i bezbjedno. Postoje 3 modela.
 2. Za djecu od rođenja do 13 kg ili do 15 mjeseci.. Povezuje ISOFIX sistemom sa karoserijom vozila, mogu se montirati i u vozila bez ISOFIX vezivanjem u 3 tačke. Podesivim sigurnosnim pojasevima po visini za vezivanje u 5 tačaka dijete se čvrsto fiksira u sjedištu. Isporučuje se sa ručkom, zaštitiom od sunca, umetkom sjedišta sa podešavanjem visine i perivom tekstilnom navlakom.
 3. Za djecu od 9 do 18 kg tj. od 8 mjeseci do 4 godine. Sjedište, pojasevi, naslon glave, visina i nagib se mogu individualno podesiti po uputstvima ISOFIX-a. Povezuju se ISOFIX sistemom sa karoserijom vozila, a mogu se montirati i u vozila bez ISOFIX.
 4. Za djecu uzrasta od 3 do 12 godina tj. od 15 do 36 kg. Bezbjednu i udobnu vožnja daje podešavanje visine i nagiba sjedišta, te podešavanje visine naslona glave. dijete se veže sigurnosnim pojasom vezivanjem u 3 tačke. Dostupna je i GTI verzija bez podešavanje visine naslona glave.
 5. Prekrivač sjedišta zaštita je za osjetljiva sjedišta. Lak za čišćenje, neklizav i sprječava deranje sjedišta. Praktični mrežni džepovi daju dodatni prostor za potrepštine. Dostupan je i sa kratkim i sa dugim dijelom za leđa.
 6. Dodatni unutarnji retrovizor namijenjen je za bolji pogled na djecu na zadnjoj klupi. Za vanjski saobraćaj ili za parkiranje. Pričvršćuje se stopicom na vjetrobransko staklo ili plastiku ispod vjetrobrana. Može se pomjerati u željenom smjeru.
 7. Modularni sistem za putovanja i udobnost je praktičan, udoban i flrksibilan. Doprinosi pospremljenosti i preglednosti kabine. Sastoji se od osnovnog modula koji se fiksira između naslona za glavu i naslona prednjeg sjedišta, i nastavaka: vješalica, kuka za tašnu, preklapajući sto sa držačem za čašu, okretni držač tableta, okretni držač kamere.
 8. Frižider za održavanje temperature hrane i pića, hladnim ili toplim. Zapremine je 25l. Boce od 2 litra mogu stajati uspravno. Napaja se strujom 12V/230V u vozilu ili u kući. Isporučuje se sa zaštitom baterije i rezervnim termo-izolarijućim poklopcem.
 9. Espresso aparat u setu sa 2 neslomive espreso šoljice, salvetom, 25 espreso patrona, praktičnom kutijom za čuvanje seta. Uključuje se u 12V utičnicu. Zaustavite se na kratko i uživajte u Vašem espresu.
 10. Posuda za otpatke služi da kabina ostaje čista i pri dugim vožnjama. Staje u držače za čaše.
 11. LED lampa za čitanje daje prijatno svjetlo niske potrošnje suvozaču pri noćnoj vožnji. Uključuje se preko 12V utičnice upaljača. Podesivi vrat omogućava precizno pozicioniranje lampe.
 12. Vješalica za odjeću služi da Vaša odjeća ne bude zgužvana kada stignete na odredište. Lako se montira na poleđinu prednjih naslonjača za glavu.
 13. Torba za otpad Klin solušn, fleksibilna je i pričvršćuje se za naslon prednjeg sjedišta. Pri izvlačenju vrećice iz torbe zbog bacanja otpada automatski se izvlaći nova. Isporučuje se sa 2 pakovanja vrećica od 50 komada.
 14. Zakačke Snejki za jaknu, sako ili sl. lako se montira na naslon prednjih sjedišta. Isporučuju se u paru.
 15. Tempomat za održavanje brzine vozila jednostavnim pritskom dugmeta. Praktičan je za duga putovanja i vuču prikolice. Sa dodatnom funkcijom Spid Limiter može se odrediti maksimalna brzina koju nije moguće prekoračit, ma koliko pritisnuli papučicu gasa.
 16. Senzori za parkiranje uključuju se automatski prebacivanjem stepena prenosa u nazad. 4 senzora i zvuk olakšavaju parkiranje.
 17. Kamera za vožnju unazad pokazuje realno prostor iza vozila na ekranu radio-navigacije da olakša parkiranje unazad. Pomoćne linije i slika pomažu vozaču pri preciznom navigiranju na parking mjesto.
 18. Sistem prepoznavanja umora prepoznaje znake trajno umornog vozača, kruto držanje volana, prekomjerni pokreti volanom. I preporučuje vozaču da napravi pauzu.
 19. LED sijalice za registracijske tablice daju bolju vidljivost tablica. Dugotrajnije su i štede energiju vozila.

Lajfstajl kolekcije

Dizajn, funkcionalnost, moda. Budite: prepoznatljivi, sportski, moderni, inovativni. Budite Volkswagen. Sa Volkswagem Lajfstajl kolekcijama.

Kolekcija GTI
Kolekcija R
Kolekcija Motorsport
Kolekcija Klasik
Kolekcija Torbe i koferi
Kolekcija Dječija
Kolekcija Privredni program