Klinika 2023-10-05T14:49:13+00:00

   Volkswagen Servis®   |   Prijem   |   Klinika

Klinika – detekcija, dijagnostika, popravka

Po Prijemu vozila na servis, radioničko osoblje preuzima vozilo u Servis i vrši proces Dijagnostike.

Dijagnosticiranje leži u vrhunskom profesionalizmu. Provođenju svih precizno definisanih radnih procesa, i velikom iskustvu radnika. Osnovni zadatak procesa Dijagnostike je da otkloni uzroke reklamacije sa 100 % uspjeha.

Da bi popravke bile izvršene brzo i efikasno, koriste se najsavremeniji dijagnostički sistemi.
Servisna tehnika, Originalni Volkswagen hardver i softver. Skraćujući vrijeme procesa Dijagnostike, rezultira kraćim vremenom popravke, uštedom novca kupcu i bržim povratom vozila kupcu. Povećavajući zadovoljstvo Servisom.

Definisan je postupak koji se oslanja na osnovni servisni proces, što je odlučujuće važno za kvalitet procesa Dijagnostike. Već ovdje se obraća pažnja na brojne aspekte koji mogu imati ključni uticaj na cjelokupni rezultat procesa Dijagnostike. Od elementarne važnosti su mogućnost praćenja i reprodukcije simptoma koji je predmet dijagnosticiranja, od samog početka uključenih u proces Dijagnostike.

Kada se dijagnosticira pokvareni dio, utvrđuje se uzrok simptoma, što je alfa i omega Dijagnostike. Primaran je uzrok simptoma koji je predmet reklamacije. Sekundarno je dokumentovanje opažanja simptoma radi utvrđivanja moguće greške. Obraćajući pažnju na karakteristike sistema, ispituje se da li je uzrok kvara možda u nekom drugom dijelu vozila. Postupak je detaljan dokumentujući svaku, pa i najmanju intervenciju i provjerava njeno dejstvo. To je preduslov za uspješnu popravku. Samo tako moguće je potpuno i održivo otklanjanje reklamacije.

Jer na prvom mjestu važnosti je, zadovoljan kupac.