Front Assist 2017-05-22T19:49:30+00:00

   Volkswagen Servis   |   Sistemi pomoći   |   Front Assist

Front Assist

Opcionalno dostupni sistem nadzora okoline “Front Assist” je jedan od sistema podrške za vozača, koji Vam može olakšati vožnju. Sistem prepoznaje prejako približavanje vozilima ispred. U takvim slučajevima ćete dobiti upozorenje: najprije optičko i akustično, a zatim i kratki trzaj kočenjem. Zajedno s Automatskom regulacijom razmaka ACC sistem prilagođava brzinu i osigurava konstantan razmak.

Može spriječiti ili ublažiti sudare naletom nazad.

Sistem nadzora okoline “Front Assist” upozorit će Vas ako razmak od vozila ispred Vas postane premali. U slučaju da odmah ne reagujete, sistem će Vas upozoriti na kritičan razmak putem kratkog kočionog trzaja. Ako i dalje ne uslijedi reakcija, “Front Assist” će zahvaljujući integrisanoj City funkciji kočenja u nuždi izvršiti automatsko jako kočenje. Tako se u idealnom slučaju može priječiti sudar ili ublažiti njegova težina.

Držite razmak.

I kod gustog saobračaja možete opušteno doći do Vašeg odredišta. Automatska regulacija razmaka ACC i sistem nadzora okoline “Front Assist” u kombinaciji sa City funkcijom kočenja u nuždi Vašu brzinu prilagođavaju brzini vozila ispred Vas – čak i kod zastoja ili u centru grada. Pri tome se uvijek održava onaj razmak koji ste Vi definisali. Ako se prebrzo približite nekom vozilu, u slučaju nužde je moguće stvoriti toliki kočioni pritisak, koji će smanjiti ili čak u potpunosti spriječiti sudar. Tako ćete doživjeti posebnu udobnost, koja pri tome omogućuje i veću sigurnost.