Park Assist 2017-05-22T19:49:30+00:00

   Volkswagen Servis   |   Sistemi pomoći   |   Park Assist

Park Assist

Pomoću akustičnog signala precizno ćete se parkirati i kada su manevri prilikom parkiranja komplikovani. Signal će Vas obavjestiti o preostalom razmaku sprijeda i nazad, pri čemu se frekvencija signalnih tonova povećava zavisno o udaljenosti od prepreke sve dok ne pređe u trajni signal kod razmaka ispod 30 cm. Tačan razmak od prepreka vidjeće se na displeju radiosistema ili navigacionog sistema u okviru granica Sistema.

Parkiranje bez muke.

Opcijska podrška upravljanja pri parkiranju “Park Assist” parkira vozilo u okviru granica sistema čak i na uskim parkirnim mjestima, a omogućuje i ponovni izlazak iz bočnih parkirnih mjesta. Sada je u Passatu isto tako moguće automatsko parkiranje vožnjom unaprijed na okomitim parkirnim mjestima. Ultrazvučni senzori prepoznaju parkirno mjesto, koje je dovoljno veliko za Vaše vozilo; u tom slučaju sistem će Vas obavjestiti putem poruke u multifunkcionalnom pokazatelju. Sada možete krenuti s parkiranjem.  Pri tome ne morate upravljati, već trebate kao i obično samo pritiskati papučicu gasa i kočnicu. U svakom trenutku možete naravno prekinuti automatski postupak parkiranja i sami preuzeti upravljanje. Tada Vam je na raspolaganju integrisani ParkPilot, koji će Vas upozoriti na prepreke putem upozoravajućih zvukova.

Parkiranje prepustite njemu.

Potraga za savršenim parkirnim mjestom ovako postaje znatno lakša: opcionalno dostupna potpora upravljanja pri parkiranju “Park Assist” s ParkPilotom Vam pruža aktivnu podršku prilikom parkiranja na bočnim i okomitim parkirnim mjestima. Čak i na uskim mjestima, koja su od vozila duža samo 80 cm, sistem će samostalno parkirati Vaše vozilo i ponovno ga isparkirati. Pri tome trebate još samo pritiskati gas i kočnicu.