XDS 2022-07-28T16:35:44+00:00

  Doživite VW   |   Tehnika   |   XDS

XDS

S opcijskom elektronskom blokadom diferencijala XDS možete se znatno samouvjerenije suočiti sa zavojitim i strmim dionicama. Stoga Vam podrška za kretanje uzbrdo pomaže kod kretanja na uzbrdici, te osim toga, može onemogućiti kotrljanje vozila unazadi spriječiti gašenje motora. Kod elektronske blokade diferencijala XDS važna je trakcija, a time i poboljšana kontrola. Kod brze vožnje zavojima prednji točak s unutrašnje strane zavoja se usporava kako bi se suzbilo jako podupravljanje. Ova korisna kombinacija dva sistema je zabavna, jer omogućuje brzu i istovremeno sigurnu vožnju.

Elektronska blokada diferencijala XDS se prije svega primjenjuje na zavojitim cestama. Dok Vi uživate u bržoj vožnji zavojima, na prednjem točku sa unutrašnje strane zavoja se stvara kočioni pritisak kako ne bi došlo do proklizavanja točkova. Ovo ciljano kočenje ne doprinosi samo povećanju Vašeg užitka u vožnji, već i povećanju sigurnosti vožnje. Rezultat su poboljšana trakcija i manja sklonost podupravljanju.

Agilan na brdu i u dolini.

Prepustite se još većem užitku u vožnji zavojitim dionicama. Serijska elektronska blokada diferencijala XDS ciljano povećava kočioni pritisak na prednjem točku s unutrašnje strane zavoja kako bi se spriječilo proklizavanje. Na taj način se poboljšava trakcija i smanjuje sklonost podupravljanju, a ponašanje vozila u krivinama postaje još preciznije i dobija izraženije sportske karakteristike. A u slučaju da nekada morate krenuti na nizbrdici, podršku će Vam pružiti takođe serijska potpora za kretanje uzbrdo: ona može efikasno spriječiti kotrljanje unazad prilikom kretanja na uzbrdici.